Power over Ethernet (PoE)

Wat is Power over Ethernet?


Power over Ethernet (PoE) is een technologie die toelaat om over data kabels ook stroom te transporteren.

Zo heeft bijvoorbeeld een digitale camera normaal twee aansluitingen nodig:

  • Een netwerk aansluiting naar de opnameraperatuur en het scherm.
  • Een eletriciteit aansluiting om de stroom te leveren die de camera doet werken.

Indien we gebruik maken van een PoE camera, is er enkel een netwerk aansluiting nodig. De stroom wordt over de data aansluiting mee gestuurd.

Waarom PoE gebruiken?


Power over Ethernet brengt vele voordelen mee voor de gebruiker:

PoE technologie maakt het mogelijk dat toestellen permanent communiceren met de intelligente switches die hen tegelijkertijd stroom leveren en aansturen. Op deze manier wordt de stroom voor deze toestellen dynamisch geregeld. Dit betekend dat de toestellen de stroom meer efficiënt zullen gebruiken en alleen meer stroom zullen vragen op het moment dat het nodig is. Dit levert een aanzienlijk besparing op op de elektriciteitsrekening.

 

Tijd- en kost besparend

Er dient bij de installatie enkel nog een data kabel geïnstalleerd te worden. De electriciteiskabel is niet meer nodig.

 

Stroom efficiëntie

Toestellen die gebruik maken van de PoE technologie zijn verbruik efficiënter en vragen enkel de maximum stroom indien nodig. Dit is vooral van toepassing in omgevingen waar men zuinig met stroomverbruik dient om te gaan.

 

Flexibiliteit

Zonder beperkt te zijn aan de plaats waar er een stroomvoorziening vrij is kunnen alle toestellen (IP camera’s, wireless access points, etc.) eenvoudig geplaatst worden waar ze het meest nodig zijn. En indien nodig op een eenvoudige manier van plaats gewijzigd worden.

 

Beveiliging

PoE stroomvoorziening gebeurt vanuit een centrale plaats in plaats van dat alle toestellen op verschillende kringen zijn aangesloten. Op deze manier kunnen ze eenvoudig van noodstroom voorzien worden, uitgezet worden of indien nodig, gereset worden.

 

Betrouwbaarheid

PoE stroomvoorziening gebeurt vanuit een centrale plaats in plaats van dat alle toestellen op verschillende kringen zijn aangesloten. Op deze manier kunnen ze eenvoudig van noodstroom voorzien worden, uitgezet worden of indien nodig, gereset worden.

 

Schaalbaarheid

Stroom voorzien op je data netwerk heeft als gevolg dat de installatie en distributie van netwerk aansluitingen simpel en effectief is.

Toestellen die Power over Ethenet gebruiken


POE heeft vele toepassingen en nieuwe komen elke dag op de markt, inclusief:

    • VOIP telefoons – de originele PoE toepassing. Gebruik maken van PoE betekent slechts een aansluiting, eenvoudig afzetten van het toestel bij niet gebruik, net zoals bij de oude analoge systemen.

 

    • IP cameras – PoE is nu alomtegenwoordig bij beveiligingscamera’s, waar het zorgt voor een korte installatietijd en eenvoudige verplaatsing indien nodig.

 

    • Wireless – Wifi en Bluetooth AP’s en RFID lezers zijn in het algemeen PoE compatibel zodat installatie ook kan gebeuren op plaatsen waar geen stroomvoorziening is, en een eventuele verplaatsing voor een beter bereik mogelijk maakt.

 

  • LED display borden, terminal computers, led verlichting, enz.

Contacteer ons voor meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Contact informatie

HOOFDKANTOOR
Engelselei 84
2140 Antwerpen
België

KANTOOR HASSELT Gouverneur
Roppesingel 81-83
3500 Hasselt
België
+32-3-270.98.98
+32-3-235.36.43
info@dago.be